להיות בן/בת זוג תומך/ת באישה מניקה

בן זוג תומך באישה מניקה
בן זוג תומך באישה מניקה

פן חשוב מאוד של ההנקה היא תמיכת הסביבה הקרובה- בן/בת הזוג, אמא/אחות וחברות קרובות. אתם בטח שואלים את עצמכם למה? הרי האישה היא זו שמניקה, לא הם….
ההנקה היא חוויה מדהימה וייחודית, אבל היא מצריכה מאיתנו, האמהות, המון! מעבר לעובדה שהבייבי צמוד אל האמא כל הזמן, יש להנקה גם השפעות רגשיות משמעותיות, עליהן אדבר כאן.

זה בדיוק המאמר שחשוב שאתם, בני/בנות הזוג, תקראו כדי להבין מה האישה שלהם חווה, כדי שתקבלו את התחושות השונות ותתמכו בה.

מה זה אומר להיות אמא מניקה?

השבועות הראשונים של ההנקה מאוד אינטנסיביים וחשוב להכיר את המשמעות של הנקה מלאה:

  • להיות צמודה לתינוק
    ברגע שהאם החליטה על הנקה מלאה, התינוק צמוד אליה כל הזמן. ההמלצה הגורפת היא להניק על פי דרישה, ולכן, אין אפשרות לדעת מתי התינוק ירצה לינוק. זו הסיבה שהיא צריכה להיות צמודה אליו כל הזמן.
  • להיות עייפה
    הנקה היא סביב השעון ולפחות בשבועות הראשונים (אך לא רק), אין לאמא הרבה זמן לישון, בעיקר לא שינה רצופה. לא פשוט להיות עייפה כל הזמן ולכן חשוב לבקש עזרה בכל מה שיכול להקל עליה ולאפשר לה לנוח.
  • לחוות כאבים בשד
    בשבועות הראשונים של ההנקה אימהות רבות חוות גודש או פצעים בפטמות, שגורמים לכאבים ואף עשויים להחמיר לכדי דלקת. לא פשוט להניק עם שד כואב, אבל מבטיחה שזה חולף.

השפעת ההנקה על מצבה הנפשי של האם

להנקה ישנן השפעות חיוביות מאוד על האם: היא משפרת את מצב רוחה ומפחיתה לחץ נפשי, מפחיתה סיכויים/ את עוצמתו של דיכאון אחרי לידה  וכמובן, יוצרת קשר ייחודי בין האם לתינוק.

עם זאת, חשוב לדעת שההנקה לא תמיד הולכת בקלות. אימהות רבות חוות קשיים שונים בהנקה, שעלולים לגרום לתחושות לא פשוטות, כמו: אכזבה, אשמה או תחושה שלילית כלפי ההנקה. תחושות אלה עלולות לפגוע במצב הרוח ואף להגביר סיכוי לדיכאון אחרי לידה.

לכן כל כך חשוב שיש לאם מעגל תמיכה. אמא יקרה, חשוב שתזכרי, אם את חווה קשיים בהנקה, אל תתמודדי לבד! אני פה בשבילך, אשמח ללוות אותך, לתמוך ולסייע לפתור את הקשיים.

עצבות בהנקה

עצבות בהנקה(D-MER – Dysphoric Milk Ejection reflex)  היא תופעה די נדירה, אך קיימת.
מדובר בתחושה של עצבות, חרדה, עצבנות או חוסר מנוחה, שחשה האם עם רפלקס שחרור החלב, רגע פני שהחלב יוצא מהשד. המקור לתחושה הוא מצב הורמונלי לא מאוזן.

תחושה שלילית זו אינה פשוטה ועלולה לפגום ביחס האם להנקה, מה שעלול להוביל להפסקת ההנקה. לכן חשוב להכיר את התופעה ואם היא קורית לך או למישהי קרובה אליך, תדעי שניתן ללמוד להתגבר על תחושה זו.

שאיבות

נשים רבות שואבות חלב. חלקן עושות זאת בנוסף להנקה (מסיבות שונות ביניהן: כדי להגביר את ייצור החלב או כדי ליצור מאגר חלב שאוב שיאפשר למישהו אחר להאכיל את התינוק מבקבוק) וחלקן במקום ההנקה – התינוק ניזון מבקבוק אך מחלב אם בלבד.

שאיבת חלב אינה פשוטה. האישה הופכת למשועבדת סביב השעון ולא כולן מרגישות בנוח עם תחושת ה"מחלבה" הזו. לכן גם פה זקוקה האם לתמיכה רחבה ככל הניתן.

אף אישה לא נולדה אמא וכל ילד הופך אותנו לאימהות בפעם הראשונה! עם כל ילד נחווה חוויה שונה, רגשות אחרים והגוף שלנו ינהג אחרת.

וכאן אני קוראת לכם בני ובנות הזוג של היולדות-
תהיו שם עבורן! תתמכו בכל החלטה שלהן בנוגע להנקה, עזרו בכל הניתן, החל מעבודות הבית, דרך מקלחת והרדמה של התינוק, פינוק של האישה בארוחה ואפילו לקחת את הבייבי לגרעפס אחרי ההנקה- זה מאוד עוזר.

אני מבטיחה שהקושי והאתגר חולפים ואז ההנקה הופכת לחלק בלתי נפרד מן השגרה החדשה שלכם כהורים.

וכמובן שאם יש לך שאלות, אני פה גם בשבילך, באהבה גדולה.

אהבת את הפוסט?
מוזמנת לשתף עם אמהות נוספות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

קומונת ההנקה – מיכל זכאי

הקומונה שלי זו קבוצת וואטסאפ שיש בה נשים מניקות שהרגע ילדו ויש גם מניקות ותיקות.
מטרת הקומונה היא לתת לך מניקה יקרה מענה מתי שתצטרכי. גם באמצע הלילה כשקשה להישאר ערה בהנקה, מוזמנת תמיד לבדוק מי ערה איתך.
אם יש שאלות מקצועיות, גם אם כבר שאלת את יועצת ההנקה בבית החולים, תקבלי מענה ממני.

יכול להיות שיעניין אותך גם:

ייעוץ הנקה - מיכל זכאי

הרבה יותר מייעוץ הנקה

אם עוד לא הכרת אותי, אז נעים מאוד 😊 אני מיכל זכאי, מדריכת הנקה, בוגרת מכללת דיאדה. בעלת ניסיון של שנה ו-8 חודשים בהנקת בני

אחות גדולה, אמא קטנה

איך מכינים את הילדים לאח חדש במשפחה?

הצטרפותו של אח חדש למשפחה מלאת אותנו בהתרגשות וציפייה, אך לעתים גם בחשש משינוי המרקם המשפחתי שלנו. אנו כמבוגרים יכולים להתכונן לשינוי הצפוי, אך מה

סגירת תפריט