"המשמעות של להיות אמא היא ללמוד על חוזקות שלא ידעת שיש לך
ולהתמודד עם פחדים שלא ידעת שקיימים"
לינדה ווטן
נפלה בידי הזכות ללוות אימהות, צעירות וותיקות, בתהליך החיבור הכל כך מיוחד עם התינוק שלהן.
כל אמא, גם אם זו לידה שניה, שלישית או רביעית, היא אמא בפעם הראשונה, כי כל תינוק הוא יחיד ומיוחד, עם הצרכים והקשיים המיוחדים לו.
אני נהנית להיות איתכן ברגעים המיוחדים הללו, להיות שותפה להצלחות ולחזק ברגעי המשבר.
כולנו, מעצם היותנו אמהות, גיבורות ואמיצות, כל אחת בדרכה שלה.
טיפים להנקה
עם השנים אני נתקלת בהמון מקרים ודפוסים שחוזרים על עצמם.
ניסיתי לרכז לך כאן כמה טיפים קטנים וגדולים, שיכולים לעשות את כל ההבדל בין מאבק תמידי בהנקה לבין הנקה זורמת שמתבססת ומחזיקה לטווח ארוך.
- נשים רבות עושות שימוש לא נכון בלנולין (המשחה אותה מורחים על פטמות סדוקות). שימוש לא נכון במשחה עלול לגרום להתפתחות פטריה על הפטמה. לכן כדאי לדעת מראש כיצד להשתמש בה נכון.
- "תינוק צריך לאכול כל שלוש שעות" – כמה פעמים שמעת את המשפט הזה?
יש הרבה אימהות מניקות שמקשיבות לרעשים חיצוניים, שחוזרים על המנטרה הכל כך מוטעית הזו, שתינוק צריך לאכול כל שלוש שעות.
חשוב לזכור שהנקה צריכה להיות לפי דרישה ולא לפי שעון! - רוב הנשים מגיעות אלי כי חושבות שהנקה זה פשוט, שהתינוק מתחבר מיד לשד ויונק. אולם כשהחיבור לא נעשה נכון, הן מגיעות לסדקים ופצעים קשים.
הפתרון הוא חיבור נכון! הכנה להנקה כבר במהלך ההיריון מלמדת את האמא מהו חיבור נכון לשד, כזה שפותר מראש חלק מהקשיים שצצים בהנקה. - אחד הדברים שהכי מלחיצים בתור אמא פעם ראשונה זה שאת לא יודעת באמת כמה התינוק אוכל. ואת, כאמא מניקה ובכלל, צריכה להיות רגועה – סטרס עוצר את ייצור החלב!
לכן אני ממליצה להגיע לקליניקה או לייעוץ, גם אם אין בעיה קונקרטית בהנקה, כדי להשקיט את הלחץ וכדי שתוכלי להיות כמה שיותר רגועה. - סיבה נוספת שגורמת ללחץ אצל אימהות רבות היא חוסר הידיעה כמה התינוק יונק.
לעומת תמ"ל, שם רואים בדיוק כמה התינוק אכל, בהנקה לא ניתן לדעת.
בבדיקה פשוטה בקליניקה אני אוכל לעזור לך להשקיט את הלחץ הזה! מה עושים? שוקלים את התינוק לפני ואחרי הנקה ורואים בכמה עלה במשקל.
חשוב שתהיי רגועה ותדעי בוודאות שהוא אוכל נכון כדי לא להיות בסטרס שעוצר את ייצור החלב.
אני פה עבורך לכל שאלה בייעוץ ביתי, בייעוץ אצלי או בקליניקת ההנקה שלי.