חשיבות בן / בת הזוג בהנקה

מקלחת עם אבא
מקלחת עם אבא

להפוך לאמא זה אושר גדול, אך להיות אישה אחרי לידה זה לא תמיד פשוט – ההורמונים שמשתוללים, הגוף שכואב, היצור הקטן והמתוק הזה שאנחנו לא תמיד יודעות מה למה הוא בוכה…

בתוך כל זה יש לנו אחריות על היצור המדהים הזה ויש לנו את ההנקות סביב השעון.
אז נכון, את זו שמניקה, אבל זה לא אומר שבן / בת הזוג לא יכול/ה להיות לצידך, לתמוך ואף לסייע, כי גם תמיכה רגשית ותמיכה בדברים המאוד קטנים עושים את כל השינוי!

איך בן / בת הזוג יכולים לתמוך ולסייע בהנקה? גזרו ושמרו 😊

* מפאת נוחות הכתיבה, הטיפים נכתבים בלשון זכר אך בהחלט מתאימים וחשובים באותה מידה גם לבת זוג.

  • חשוב שתהיה נוכח בסדנת הכנה להנקה. כך תבין מה עוברת בת הזוג שלך ותוכל לתמוך בה במידת הצורך.
    חשוב להבין מה המשמעות של אישה הורמונלית לאחר לידה! זה אומר מצבי רוח משתנים ובכי לא מוסבר. זה לא בשליטתה וזה עובר לאחר מספר ימים. חשוב שתבין זאת ותהיה סבלני ובעיקר תומך ומפרגן.
  • דברו טרם הלידה על הרצון של בת הזוג להניק ועל חשיבות הנושא עבורה. ברגע שתבין זאת ותהיו באותו ראש, יהיה לך קל יותר לתמוך בה כשיתחילו רעשי הרקע נגד ההנקה ("אין לך מספיק חלב, תתני לו בקבוק", "הוא בוכה כי הוא רעב, הנקה לא משביעה").
    גם כשהיא תתלונן שקשה לה, אל תגיד לה "אז תוותרי", תהיה שם עבורה ותהיה קשוב לרצונות שלה.
  • הבייבי התעורר להנקת לילה? אתה אומנם לא יכול להניק אבל אתה בהחלט יכול להביא אותו אליה למיטה / לכורסת הנקה ואף להרגיע אותו כדי שיתחבר יותר בקלות.
  • בשבועות ההנקה הראשונים לוקח לתינוק לעתים זמן להתחבר לשד. עזור לה למקם את התינוק בתנוחה הנכונה, סדר לה את הכרית מתחת ליד כדי שיהיה לה נוח. זה נשמע כמו דבר קטן אבל זה מאוד עוזר ומפחית לחץ מהאם המניקה.
  • ההנקה מצמיאה. דאג לה לכוס מים במהלך ההנקות.
  • דאג להכין לה נשנושים בריאים וטעימים במהלך ההנקות וביניהן (אוכל אצבעות – ירקות או פירות חתוכים, כריכים טעימים…) כדי שהיא תוכל לנוח ולהיות עסוקה בתינוק. אישה אחרי לידה נוטה לשכוח או להזניח את עצמה, היה שם כדי לסייע.
  • קח את התינוק לאחר ההנקה כדי לעשות לו גרעפס, להחליף לו חיתול, להרגיע או להרדים אותו. זה מאוד מקל על אמא מניקה שיכולה לנצל את הזמן לנוח, להתקלח, לאכול או סתם ליהנות מקצת זמן רגוע עם עצמה בלי תינוק על הידיים.
  • אל תוותרו על זמן זוגי, אך תזכור: אשה מניקה, אחרי לידה, לא תמיד מעוניינת ביחסי מין. כבד את הרצון שלה ותהיה סבלני. ועוד משהו: השדיים שלה מחוץ לתחום, לפחות בתקופה הראשונה. כרגע הם משמשים להזנת התינוק שלכם ולא מעבר.

חשוב לזכור שלטנגו צריך שניים 😊 כפי שלשניכם היה חלק ביצירת התינוק, כך גם מהרגע שהוא נולד.
כשפועלים יחד בהרמוניה ובעזרה הדדית, הדברים מרגישים פשוטים יותר עבור האם המניקה. נכון, ההתחלה מאתגרת ולא פשוטה אבל כשעוברים אותה יחד, זה מרגיש נפלא!

לסיום, אצטט את שלמה ארצי:
"ככה זה כשיש שניים, מסתבר,
זה תמיד פעמיים, לדבר,
זה נותן לי ת'כוח,
להתגבר גם על מאה מכות."

וכמובן שאם אתה צריך עצה, אני תמיד פה גם בשבילך.

אהבת את הפוסט?
מוזמנת לשתף עם אמהות נוספות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

קומונת ההנקה – מיכל זכאי

הקומונה שלי זו קבוצת וואטסאפ שיש בה נשים מניקות שהרגע ילדו ויש גם מניקות ותיקות.
מטרת הקומונה היא לתת לך מניקה יקרה מענה מתי שתצטרכי. גם באמצע הלילה כשקשה להישאר ערה בהנקה, מוזמנת תמיד לבדוק מי ערה איתך.
אם יש שאלות מקצועיות, גם אם כבר שאלת את יועצת ההנקה בבית החולים, תקבלי מענה ממני.

יכול להיות שיעניין אותך גם:

ייעוץ הנקה - מיכל זכאי

הרבה יותר מייעוץ הנקה

אם עוד לא הכרת אותי, אז נעים מאוד 😊 אני מיכל זכאי, מדריכת הנקה, בוגרת מכללת דיאדה. בעלת ניסיון של שנה ו-8 חודשים בהנקת בני

אחות גדולה, אמא קטנה

איך מכינים את הילדים לאח חדש במשפחה?

הצטרפותו של אח חדש למשפחה מלאת אותנו בהתרגשות וציפייה, אך לעתים גם בחשש משינוי המרקם המשפחתי שלנו. אנו כמבוגרים יכולים להתכונן לשינוי הצפוי, אך מה

סגירת תפריט