הימים הראשונים לאחר הלידה, בבית החולים ובבית, הם סוד כמוס. וברצינות, זה נושא חשוב כל כך, אך לא כל כך מדובר.
לצד ההתרגשות הרבה והאדרנלין מההורמונים לאחר הלידה, אלה ימים מאתגרים, לעתים מלחיצים ומלאי אי ודאות, כי הרי מי מאיתנו יודעת להיות אמא בפעם הראשונה?
בימים הללו מצפות לך המון חוויות מרגשות:
המגע הראשון עם התינוק, הנקה ראשונה, רגשות שעוד לא הכרת והמון פרגון מהסביבה.
לצד אלה ישנן גם חוויות פחות מהנות:
עייפות קשה, תינוק שבוכה ולא תמיד ישן, קשיי הנקה ולצדם גם שלל עצות וטיפים מאמא, מהאחות, מחברות ומהשכנה.
אבל אני לא פה כדי לתסכל אותך! להיפך 😊 הכנתי לך טיפים ועצות שיכינו אותך לימים האלה, וכשתגיעי מוכנה ותדעי למה לצפות, מבטיחה שזה יהפוך הכל לפחות מורכב.
הנקה בימים הראשונים
- בשעות הראשונות לאחר הלידה גם התינוק, בדיוק כמוך, מלא באדרנלין ולרוב הוא יהיה עירני. לאחר מכן הוא בוודאי ישקע לשינה עמוקה וממושכת, לכן מומלץ להניק מיד לאחר הלידה (כבר בחדר הלידה), כל עוד הוא עירני.
ביום השני והשלישי התינוק יהיה ודאי עירני יותר ועשוי לבכות יותר. היעני לו והציעי לו לינוק בכל פעם שמראה חוסר נינוחות. - במידה ואת לא מסוגלת להניק בימים הראשונים לאחר הלידה, נסי לסחוט ידנית את הקולסטרום- הנוזל הצהוב- שקוף שיוצא מהשד בימים הראשונים, לפני תחילת ייצור החלב. יש לו ערך תזונתי רב וניתן לתת אותו לתינוק עם מזרק או כפית. ובמקביל תשאבי כל 3 שעות לגירוי השד.
- אל תמתיני לבכי בכדי להציע לו לינוק- אז הוא כבר יהיה חסר מנוחה וינק פחות טוב.
- צמצמי גירויים בזמן ההנקה, עד שההנקה תתבסס. נסי להניק בלי מבקרים, עם מינימום רעשים או שיחות בקול רם.
- הימנעי ממתן מוצץ או בקבוק עד לביסוס ההנקה.
- כשתחזרי הביתה, הכיני לך פינת הנקה נוחה ונעימה: כורסה נוחה, כרית הנקה, בקבוק מים וכל מה שיקל עליך, בעיקר בשעות הלילה.
- ומעל הכל- התכונני לקראת ההנקה! הנקה היא פעולה טבעית, אך היא לא תמיד הולכת חלק.
אני ממליצה לך להצטרף לקורס הכנה להנקה, שיאפשר לך לדעת למה לצפות, ללמוד על תנוחות ההנקה השונות, לקבל טיפים חשובים ותמיכה. מוזמנת באהבה לדבר איתי לגבי ההכנה להנקה – מיכל 053-5432102.
טיפים לאמא הטרייה:
- ביום השני או השלישי הגוף שלך יוצף בהורמונים שישפיעו על מצב הרוח שלך. את עשויה לחוש דכדוך ולבכות. זה נורמלי וטבעי לחלוטין.
- נצלי את השהות בבית החולים כדי ללמוד מהאחיות כיצד לטפל בתינוק. איך לקלח אותו, לחתל, להלביש…כך יהיה לך קל יותר לתפעל את הכל כשתחזרו הביתה.
- אין דבר כזה "ישן כמו תינוק"…רוב התינוקות לא ישנים לילות שלמים 😊 מכיוון שאת הולכת להיות עייפה בחודשים הקרובים, נצלי כל זמן שמתאפשר כדי לתפוס תנומה. זה חשוב, בעיקר בימים הראשונים, עד שהגוף יתרגל לעייפות.
- הקפידי על מגע "עור לעור"– זהו מגע מחבר ומרגיע מאוד עבור התינוק.
- אל תשכחי את עצמך בתוך כל החוויה הזו! קבלי כל הצעת עזרה שתינתן: עזרה בכביסה, בישול, עזרה עם התינוק. עזרה כזו תאפשר לך להתקלח, לאכול בנחת ולנוח.
- קבלי עזרה אך דאגי להציב גבולות לסובבים אותך! הבהירי להם במה את מעוניינת שיקחו חלק ובמה לא. אל תרגישי לא נעים, זה התינוק שלך.
- מה עושים עם שלל העצות שאת מקבלת מכל מי שאת פוגשת? את האמא ואת יודעת הכי טוב מה טוב לך ולתינוק שלך. הקשיבי לעצות, אך תאמצי רק את אלו שמתאימות לכם.
הימים הראשונים לאחר הלידה הם כמו רכבת הרים, רגע אחד את בהיי מטורף ורגע אחר את מדוכדכת ומודאגת. זה טבעי לחלוטין. תמיכה של אימהות שנמצאות באותו המקום כמוך, או כאלה שעברו את זה לא מזמן, יכולה להיות בעלת ערך רב.
הצטרפי לקומונת ההנקה שלי, שם תקבלי אוזן קשבת ומענה לשאלות בכל שעות היום ממניקות ותיקות וטריות. אני פה עבורך לכל שאלה!