10 הטיפים החשובים ביותר להנקה

להתכונן להנקה בזמן ההריון
להתכונן להנקה בזמן ההריון

צפויה ללדת בקרוב? יש לך הרבה שאלות לקראת ההנקה?
הצעד הראשון והמשמעותי, לטעמי, בהנקה הוא לדעת לקראת מה הולכים. ללמוד על ההנקה עוד בהיריון, להכיר את שלבי ההנקה, את הקשיים הצפויים ואת העצות הכי חשובות. למה? משום שכאשר את יודעת מה צפוי לקרות, את מגיעה מוכנה, יודעת כיצד להתמודד ומקבלת מוטיבציה לא לוותר גם אם יש מעט קשיים.

לכן ריכזתי עבורך את 10 הטיפים החשובים ביותר שאוכל לתת לך לקראת ההנקה. מוזמנת לקרוא ולשמור!

  1. מפגש הכנה להנקה

בעבר חיו הנשים חיי קהילה ושבט והידע על הלידה היה עובר מאם לבת. כיום מקבלות ההריוניות את הידע שלהן מקריאה ומקורסים בנושא.
אני מקיימת מפגש ראשון של הכנה להנקה כבר במהלך ההיריון.
המפגש מיועד להריונית ולבן/ בת הזוג, ומטרתו להכיר לכם את עולם ההנקה- איך נוצר החלב, איך לחבר את התינוק לשד ולהניק, אילו תנוחות הנקה קיימות, איך לנהל שגרת הנקה, וכן נענה על שאלות וננפץ מיתוסים.

מפגש הכנה להנקה הוא לא פחות חשוב ממפגש הכנה ללידה. הוא יסייע לך לצלוח את הימים הראשונים, לדעת לחבר נכון את התינוק לשד, מה שתורם לייצור החלב ולהנקה מיטבית.
תצאו מהמפגש עם ארגז כלים, שמותאם אישית לך ולבן/ בת הזוג ויסייע לכם להימנע מהטעויות הנפוצות שיוצרות את הקשיים בהנקה.

  1. הנקה ראשונה סמוך ככל הניתן ללידה

אם מתאפשר, ההמלצה היא להניק כבר בחדר הלידה. מכיוון שלא לכל אישה ישנה אפשרות לעשות זאת (ניתוח קיסרי, לידה קשה וכדומה), אני ממליצה להניק סמוך ללידה ככל הניתן.
ההנקה הראשונית הזו תסייע מאוד לביסוס ההנקה בהמשך, תאותת לגוף להתחיל לייצר חלב ותיצור את החיבור המיוחד בינך לבין התינוק.

אני ממליצה להניק בהתחלה כשאת והתינוק בעור חשוף כדי ליצור מגע "עור לעור".

  1. מגע עור לעור

הנקה כאשר גם את וגם התינוק בעור חשוף, מסייעת להנקה! התינוק ילמד לינוק טוב יותר, החלב יזרום בצורה מיטבית, החיבור הרגשי ביניכם יהיה מוגבר, וכן נמצא שמגע עור לעור מפחית את רמות הלחץ של התינוק. זה עשוי לשפר מאוד את יכולתו לינוק באופן עצמאי.

  1. ביות מלא

גם לאחר הלידה התינוק מרגיש עדין חלק בלתי נפרד ממך וזקוק למגע ולקול שלך בכל רגע נתון. ההנקה בשבועות הראשונים היא על פי דרישה- מומלץ להציע לתינוק את השד בכל פעם שהוא נראה לא נינוח, מחפש לינוק או משמיע קולות. כאשר הוא בוכה, זה סימן מאוחר לרעב, לכן ההמלצה היא שתהיי צמודה אליו.
כאשר הוא נמצא בתינוקייה, ייקח זמן עד שיקראו לך להניק. עד שתגיעי אליו הוא כבר יגיע לבכי שעלול להתיש ולעייף אותו עד שירדם. אז כבר לא תמיד ירצה לינוק וגם אם ינק, ההנקה תהיה פחות יעילה.
אם את רוצה לבסס את ההנקה, הדרך הטובה ביותר היא לשהות עם התינוק בביות מלא, יום ולילה. נכון, זה לא תמיד פשוט, אבל זו חוויה מיוחדת במינה.

  1. הנקה מוגברת בימים הראשונים

הימים הראשונים לאחר הלידה הם חלון הזדמנויות לביסוס ייצור החלב בגופך.
אני ממליצה להניק לפחות שמונה פעמים ביממה בימים הללו, כדי לאותת לגוף לייצר חלב.

אני פה עבורך לכל שאלה!

לחלק 2 של הכתבה

אהבת את הפוסט?
מוזמנת לשתף עם אמהות נוספות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

קומונת ההנקה – מיכל זכאי

הקומונה שלי זו קבוצת וואטסאפ שיש בה נשים מניקות שהרגע ילדו ויש גם מניקות ותיקות.
מטרת הקומונה היא לתת לך מניקה יקרה מענה מתי שתצטרכי. גם באמצע הלילה כשקשה להישאר ערה בהנקה, מוזמנת תמיד לבדוק מי ערה איתך.
אם יש שאלות מקצועיות, גם אם כבר שאלת את יועצת ההנקה בבית החולים, תקבלי מענה ממני.

יכול להיות שיעניין אותך גם:

ייעוץ הנקה - מיכל זכאי

הרבה יותר מייעוץ הנקה

אם עוד לא הכרת אותי, אז נעים מאוד 😊 אני מיכל זכאי, מדריכת הנקה, בוגרת מכללת דיאדה. בעלת ניסיון של שנה ו-8 חודשים בהנקת בני

אחות גדולה, אמא קטנה

איך מכינים את הילדים לאח חדש במשפחה?

הצטרפותו של אח חדש למשפחה מלאת אותנו בהתרגשות וציפייה, אך לעתים גם בחשש משינוי המרקם המשפחתי שלנו. אנו כמבוגרים יכולים להתכונן לשינוי הצפוי, אך מה

סגירת תפריט